Publiceren met een iFrame

Introductie

Met de iFrame laadt u onze gegevens in vanaf een externe locatie (helpmee.nl). Het voordeel van de iFrame is dat het erg eenvoudig is om op uw website te plaatsen. Het nadeel is dat deze gegevens niet worden geïndexeerd door zoekmachines en u bent afhankelijk van de vormgeving en indeling van HelpMee.

Stap 1: ophalen objectID

Login op het makelaarsdashboard op helpmee.nl. Ga vervolgens naar het klantenoverzicht en open de detail pagina van een object.

In het blokje object informatie vind je de objectID van de woning. Dit kan zijn de HelpMee UUID of de Import Identifier: 'realworks'. In stap 2 wordt uitgelegd wat per ID de volgende te nemen stappen zijn.

Stap 2: Iframe url aanroepen

De iFrame kan aangeroepen worden vanaf de volgende URL:

https://helpmee.nl/iframe/v1/?type=[TYPE]&id=[OBJECT-ID]

In deze URL staan een aantal nader in te vullen variabelen (zie hieronder).

[TYPE]
Informatie van HelpMee promoties/virals is op 2 manieren aan te roepen:

• Op basis van het unieke ID (zie [OBJECT-ID]) afkomstig uit HelpMee
    • In het geval dat u uit gaat van het unieke ID vanuit HelpMee is het type “helpmee”.
      • Voorbeeld: type=helpmee
  • Op basis van het unieke ID (zie [OBJECT-ID]) afkomstig uit uw softwarekoppeling
    • In het geval dat u uit gaat van het unieke ID vanuit uw softwarekoppeling, dan is het type de naam van uw softwarekoppeling.
      • Voorbeeld: type=realworks

[OBJECT-ID]
De Uuid van de promotie (viral). Dit is een unieke code die per object verschilt. Hierin zijn 2 opties; afhankelijk van de keuze die gemaakt is bij [TYPE]

• Bij keuze type “helpmee
    • De object-id kunt u vinden in het makelaars dashboard bij een detail van een promotie onder het blokje “object informatie”.
    • Voorbeeld: id=5bc36089-560b-4890-b47f-0f3a09837f86
  • Bij keuze type softwarekoppeling zoals “realworks
    • De object ID vanuit de software koppeling, is een unieke code die per object verschilt en is alleen aanwezig indien het object is geïmporteerd. De object-id, indien aanwezig, wordt verstrekt door uw softwareleverancier maar is ook in te zien in het makelaars dashboard. Bekijk hiervoor de detailpagina van het object onder het blokje “object informatie”.
    • Voorbeeld: id=123456

Voorbeeld URL met “standaard” HelpMee id

https://helpmee.nl/iframe/v1/?type=helpmee&id=acb796dc-510e-4b20-abee-21a6704d1074

Voorbeeld URL met softwarekoppeling “Realworks”

https://helpmee.nl/iframe/v1/?type=realworks&id=123456

Stap 3: iFrame code op uw website plaatsen

Voor meer informatie over het bijwerken van de eigenschappen van een iFrame, bekijk de tutorial: http://www.w3schools.com/html/html_iframe.asp

Op basis van bovenstaande voorbeelden hebben wij in HTML een voorbeeld van de uiteindelijke code die u op uw website kunt plaatsen:

<iframe src="https://helpmee.nl/iframe/v1/?type=helpmee&id=acb796dc-510e-4b20-abee-21a6704d1074" width="100%" height="500"></iframe>