Wij hebben nog geen YouTube account, wat nu?

YouTube account aanmaken

Wanneer u nog geen Google of YouTube account heeft gaat u naar: www.youtube.com. Klik in de rechter bovenhoek op inloggen.

Vervolgens gaat u naar een account maken.

Vul al uw gegevens in. Kies uw voornaam en uw achternaam; iets waar uw klanten aan kunnen herkennen dat het YouTube kanaal van uw kantoor afkomstig is. Vink tot slot helemaal onderaan het vinkje in waarmee u aangeeft akkoord te gaan met de servicevoorwaarden van Google.

Nadat het aanmaken van uw account is geslaagd zult u zien dat u automatisch ingelogd bent, rechtsboven is namelijk de naam van uw account te zien. Klik helemaal links op Mijn Kanaal.

Vervolgens geeft u in het pop-up venster de naam op die u op YouTube wilt gebruiken (vaak moet u hier een aantal namen proberen voordat een toegestane en beschikbare naam gevonden is, hier kunnen wij helaas ook niks aan doen.) Het helpt vaak om een afgeleide van uw kantoornaam te gebruiken wanneer alle andere opties niet geaccepteerd worden.

Een logo toevoegen

Vervolgens kunt u uw eigen logo ook voor uw account instellen. Klik hiervoor op het pictogram van het ’poppetje’ rechtsboven in beeld. U krijgt dan het volgende beeldscherm te zien waarin u wijzigen kunt aanklikken.

Klik daarna op foto toevoegen.

Selecteer het bestand op uw computer dat u als profielfoto wilt gebruiken en klik vervolgens op instellen als profielfoto:

YouTube Koppelen aan HelpMee

Wanneer u een YouTube account heeft aangemaakt logt u in op uw HelpMee account. Klik binnen uw account op het tandwiel (instellingen) rechts bovenaan.

Ga vervolgens naar het kopje Koppelingen en klik vervolgens bij de YouTube koppeling op bewerken.

Klik vervolgens op koppelen.

Accepteer tenslotte dat wij uw aanbod op YouTube mogen plaatsen en druk vervolgens op ‘opslaan’. Klik hierna op de link “koppel mijn YouTube account”, u wordt nu doorgelinkt naar uw internetbrowser; hier dient u te klikken op accept/accepteren.

LET OP! Zorg ervoor dat u van tevoren niet met een Google account bent ingelogd, het systeem koppelt HelpMee namelijk aan de Google account die op dat moment gebruikt wordt.