Een woning afmelden

Na inloggen in de HelpMee account doorloopt u voor het afmelden van een woning onderstaande stappen:

Stap 1:
Ga naar het kopje 'Verkoop/verhuur' en zoek op het adres van betreffende woning.
Staat de woning niet in deze lijst? Kijk dan bij 'Archief', zoek op het betreffende adres en doorloop onderstaande stappen.

Stap 2: Klik op 'bekijk'; de betreffende objectinformatie wordt weergegeven.

Stap 3: Klik bovenin op 'Afmelden'; een nieuw keuzemenu wordt getoond:

- 1 Kies voor 'Niets, in de markt houden' indien de woning nog in verkoop is.

- 2 Kies voor 'Sluiten, woning van de markt' indien dit het geval is.
Let op: de HelpMee pagina wordt hierdoor afgemeld, deze actie is onomkeerbaar.

- 3 Kies voor 'Sluiten, bewoner wil stoppen' indien de verkoper heeft aangegeven geen HelpMee pagina te willen.
Let op: de HelpMee pagina wordt hierdoor afgemeld, deze actie is onomkeerbaar.

- 4 Kies voor 'Sluiten, woning is verkocht/verhuurd indien dit het geval is.
Let op: de HelpMee pagina wordt hierdoor afgemeld, deze actie is onomkeerbaar. Wij adviseren om alleen voor deze optie te kiezen wanneer de verkoop rond is.

- 5 Kies 'Niets, selectie ongedaan maken' indien u uit het keuzemenu wilt gaan.

Let op: bij de opties 2 t/m 4 wordt ook een e-mail naar de verkoper verzonden.
Indien de woning verkocht is, betreft het een felicitatie e-mail.

Voorbeelden van de mailtjes vindt u hier:

Sluiten woning van de markt:

Sluiten, bewoner wil stoppen:

Sluiten, woning is verkocht:

Is een verkoper nog niet uitgenodigd voor HelpMee en blijkt de woning reeds verkocht?
Dan staat ook de optie 'Archiveren' in het menu. Archiveren is de enige optie die kan worden teruggedraaid.