Uitleg: verkopers/verhuurders uitnodigen

Voor het uitnodigen van verkopers/verhuurders is het van belang dat wij alle klantgegevens + de object URL van betreffend pand binnen hebben. Veelal worden gegevens vanuit de koppeling overgenomen, maar het verschilt per CRM-systeem welke gegevens er bij ons bekend zijn. Door middel van de 'Aandacht vereist'-mails wordt u op de hoogte gesteld van het feit dat bepaalde gegevens ontbreken.

Gegevens compleet maken
Stap 1: Wanneer u ingelogd bent in de HelpMee account klikt u aan de linkerkant het kopje 'Aandacht vereist'.

Stap 2: U ziet daar onder andere het blok 'Verkopers/verhuurders uitnodigen'. In ons voorbeeld staat er 1 object dat aandacht vereist.

Stap 3: Klik op 'Objecten onder aandacht vereist', zoals in bovenstaand voorbeeld groen gemarkeerd staat.

Stap 4: U komt nu in het 'Compleet maken' overzicht uit, waar alle aandacht vereisende panden te vinden zijn. In het geel staat het aandachtspunt vermeld. Dit kunnen de volgende meldingen zijn:

Stap 5: Klik op de knop 'bekijk' bij de getoonde panden om gegevens in te voeren.
Wilt u de betreffende klant om bepaalde redenen niet uitnodigen voor HelpMee? Scroll dan naar beneden en lees na stap 8 hoe u het pand kunt 'archiveren' i.p.v. gegevens completeren.

Stap 6A: Indien klantgegevens ontbreken, kunt u de klantgegevens toevoegen door bij 'Klantgegevens' op 'bewerken' te klikken en vul de ontbrekende gegevens in.

Let op: alleen indien alle klantgegevens zijn ingevoerd kan een verkoper voor HelpMee worden uitgenodigd. Indien u geen voornaam wilt gebruiken volstaat een voorletter.
Wilt u een tweede verkoper/verhuurder voor HelpMee uitnodigen? Klik dan na 'bewerken' op 'klant toevoegen' en vul ook deze klantgegevens in.

Stap 6B: Indien de object URL ontbreekt, vul deze dan in bij 'Object informatie' via de optie 'bewerken'.

Let op: voer de gehele URL in (de website link die u bovenin uw browser vindt) in de daarvoor bestemde invoerbalk. Test voor de zekerheid altijd even of de link juist is ingevoerd, door de 'Test link' optie aan de rechterkant aan te klikken.

Stap 7:
 Indien alle gegevens compleet zijn gaat u naar 'Klaar om te verzenden' in het menu links en klikt op 'bekijk' bij de weergegeven panden waarvan u de verkopers/verhuurders een HelpMee uitnodiging wilt sturen. Indien deze lijst leeg blijft, kan het zijn dat klanten automatisch worden uitgenodigd na het completeren van alle gegevens. Neem gerust contact met ons op als andere instellingen hiervoor gewenst zijn.

Stap 8: Klik op 'Verzenden'; de uitnodiging is nu naar betreffende verkoper(s) verzonden.

Aan de slag met HelpMee voor een bepaalde verkoper/verhuurder niet gewenst?
Wilt u voor een bepaalde woning geen klantgegevens invoeren, omdat betreffende klant bijvoorbeeld niet met HelpMee aan de slag wil/kan gaan? Zie dan onderstaande uitleg:

- Kies bij stap 5 voor de betreffende woning en kies bovenin voor 'Afmelden'
(of - indien alle klantgegevens al ingevoerd staan - klik in het menu 'Klaar om te verzenden' bij betreffend pand op 'Afmelden').

- Het onderstaande menu verschijnt op uw scherm:

- kies voor 'Archiveren'; dit is de enige optie die ongedaan gemaakt kan worden.
Om die reden adviseren wij voor 'Archiveren' te kiezen.

- Uiteraard kunt u voor 'verkocht/verhuurd' kiezen, wanneer dit aan de orde is. Deze actie is onomkeerbaar. Indien het gaat over een verkoop onder voorbehoud is het echter te adviseren om voor 'archiveren' te kiezen, zodat de keuze altijd ongedaan kan worden gemaakt.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op via 015 202 30 32.