Hoe start ik een digitale buurtmailing via Slim Adverteren?

Zie voor algemene uitleg over dit onderwerp het artikel: Wat is een digitale buurtmailing?

1. Log in voor toegang tot de HelpMee account. Indien er nog geen landingspagina is ingesteld, zie dan eerst de uitleg in artikel Instellingen digitale buurtmailing aanpassen
    Let op: dit is een eenmalige handeling, maar moet worden voltooid alvorens de digitale buurtmailing te starten is.

2. Ga terug naar het dashboard (links bovenin) en klik op ‘Slim Adverteren’ voor het starten van een campagne (linkerkant menu).

3. Zoek op adresnaam van de gewenste verkochte woning voor de digitale buurtmailing en klik hierop.
    Indien de woning hier niet te vinden is, kan deze ook onder het kopje 'Verkoop/Verhuur' bij 'Archief' staan. Zoek betreffend adres daar op, open de objectinformatiepagina en scroll omlaag voor de optie 'Campagne opmaken'.
    Staat de woning bij geen van beide opties weergegeven? Neem even contact met ons op via 015-2023032.

4. De 'previewpagina' toont zich. Bovenaan de advertentie bevindt zich een uitrolmenu. Klik hierop (zoals onderstaand omcirkeld) en kies voor 'Verkocht'.
  5. Een sjabloon wordt nu over de foto getoond. Indien de foto op het sjabloon niet gewenst is, neem dan even telefonisch contact met ons op.

6. Controleer altijd even de link, onder de foto, door hierop te klikken.
    Deze moet in dit geval verwijzen naar een landingspagina: een webpagina waarop potentiële verkopers hun contactgegevens kunnen achterlaten. Dit kan de KijkMijnHuis landingspagina zijn of de eigen makelaardij contactpagina.
    • Is de link niet juist? Volg dan stap 7.
    • Is de link correct? Ga dan verder met stap 8.
  7. Link incorrect: wijzig de link volgens de uitleg in artikel Instellingen digitale buurtmailing. Volg na de nieuwe invoer alle stappen vanaf stap 2 in dit artikel opnieuw.

8. Klik op  onder te foto om tekstinvoer aan te passen.
    Er staan reeds teksten ingevuld, bij zowel het boven- als onderkader. Uiteraard is andere tekstinvulling mogelijk. Laat in de tekst duidelijk blijken dat potentiële verkopers op de link kunnen klikken, contactgegevens kunnen achterlaten, zodat zij benaderd kunnen worden.

9. Wanneer alle tekstinstellingen juist zijn, kan er middels het kopje 'Budget' een gewenst bedrag worden ingesteld. Daarbij kan rekening worden gehouden met de volgende indicatie van tijd:
    €10,- de advertentie staat ongeveer 1 dag online
    €25,-
    de advertentie staat ongeveer 3 dagen online
    €30,- de advertentie staat ongeveer 4 dagen online
    Voor een digitale buurtmailing is €30,- het maximum bedrag dat wij adviseren, in verband met de kleine straal rondom de woning.

10. Doelgroep en radius: de doelgroep en radius kunnen naar wens worden ingesteld.
    Let op: wanneer het gewenste gebied te weinig relevante Facebookgebruikers bevat dan zal de straal breder ingesteld moeten worden.

11. Alle gewenste instellingen ingevoerd? Druk dan op ; de campagne staat binnen enkele seconden live op Facebook. Dit kunt u controleren via het menu 'Adverteren' en subkop 'Momenteel actief' aan de linkerkant.

12. Wanneer potentiële nieuwe klanten hun gegevens achterlaten (we spreken dan van een lead) zullen deze leads als volgt binnenkomen:
    • via uw eigen site indien er voor een eigen URL is gekozen.
    • in de leadbox (met e-mail notificatie naar het bij ons bekende e-mailadres van de makelaardij), indien er voor de KMH landingspagina is gekozen. Deze 'Leadbox' vindt u in het menu aan de linkerkant.

Mochten er nog vragen zijn omtrent het starten van een digitale buurtmailing, neem dan gerust contact met ons op: 015-2023032.

Veel succes gewenst!