Hoe plaats ik advertenties via Slim Adverteren?

- Stap 1: Log in voor toegang tot de HelpMee account en klik op ‘Slim Adverteren’ voor het starten van een campagne (linkerkant in het menu).

- Stap 2: Zoek op adresnaam van de gewenste woning en klik hierop.

- Stap 3: Indien melding ‘URL ontbreekt’ verschijnt, geldt onderstaand. Zo niet, sla dan deze stap over.
Voeg de link in (van betreffende objectpagina op jullie website), in de invoerbalk gelijk aan onderstaande afbeelding:
URL daarna nogmaals willen wijzigen? Volg dan de stappen zoals vermeld in artikel 'Wijzigen object URL'.

- Stap 4: Na klikken op gewenst adres verschijnt een nieuw venster; aanpassingen kunnen hier worden doorgevoerd.

- Stap 5: Bovenin het venster kan de campagnesoort worden gekozen; afhankelijk van de campagnesoort kunnen verschillende sjablonen over de foto worden getoond en zal de standaard tekstinvoer iets worden gewijzigd. Kies de gewenste campagnesoort.
Het aanpassen van de verschillende campagnesoort werkt voor elke soort hetzelfde, met uitzondering van 'Verkocht'. (Voor een 'verkocht' campagne (digitale buurtmailing), zie uitleg:  Hoe start ik een digitale buurtmailing?).

- Stap 6:
Scroll naar beneden, onder de objectfoto staat een link.

Test altijd of de link klopt door deze aan te klikken (let op: geen homepage of Funda link invoegen!). Verschijnt de verkooppagina van betreffende woning? Dan is de link correct. Indien URL aanpassing nodig is, kun je via 'Wijzig advertentie' ook de URL aanpassen, door de getoonde URL weg te halen en hiervoor de juiste URL te plakken (inclusief http://).

- Stap 7: Meetpixel: bekijk onder het kopje ‘Budget’, of melding  is getoond.
Wordt  getoond? Toets dan ‘Control+F5’.
Helpt dit echter niet, neem dan contact met ons op (tel: 015 202 30 32).
Zonder actieve meetpixel wordt er geen specifieke doelgroep benaderd.

- Stap 8:
Leeftijdsgroep & radius: de doelgroep en radius hoeven niet gewijzigd; de meetpixel is leidend voor het aanspreken van de juiste doelgroep. Vooraf een filter via deze opties aanbrengen mag uiteraard altijd.

- Stap 9: Tekst- en afbeeldingsaanpassingen kunnen worden doorgevoerd, door op button 'Wijzig advertentie' te klikken; deze staat nog onder de foto getoond. Pas advertentie naar wens aan, maar vergeet daarbij niet:

• De advertentietekst pakkend en bondig te maken; potentiële kopers kunnen via de link uitgebreide informatie lezen. De reeds ingevulde tekst is vaak van de makelaarswebsite verkregen (eerste 40 tekens zijn ingeladen), maar nog niet volledig. Pas deze altijd naar wens aan!
    NB: in het previewveld zijn geen witregels zichtbaar, in daadwerkelijke advertentie wel.
  • Een ondertitel (1 à 2 zinnen) te typen in het kader ‘Facebook advertentie omschrijving’ onder de foto. Bijvoorbeeld: ‘Mooie eengezinswoning in zeer groene buurt’. Of: 'Wilt u meer informatie? Klik dan op onderstaande link!'
    NB: dit is een Facebookvereiste; zonder invulling hiervan wordt er een automatische tekst ingeladen, welke de advertentie te lang maakt.
  • Nieuwe foto toevoegen (indien gewenst): klik op 'media toevoegen' (zie onderstaand voorbeeld) en upload een nieuwe foto.
    De geüploade foto verschijnt onder het kopje 'Foto's'. Kies de nieuwe foto aan en klik op 'Opslaan', rechts onderin. Kies altijd voor een foto die ook op Funda/de eigen site getoond kan worden; dan voldoet de foto ook voor Slim Adverteren qua format en bestandsgrootte.
    Na enkele secondes is de nieuwe foto als afbeelding zichtbaar bij de advertentie.

- Stap 10: Budget: wijzig het budget naar een gewenst bedrag. Een looptijdindicatie daarbij:

• €10,- de advertentie staat ongeveer 1 dag online
  • €25,- de advertentie staat ongeveer 3 dagen online
  • €50,- de advertentie staat ongeveer 5 dagen online
  • €100,- de advertentie staat ongeveer 7 dagen online

Mail verkopers: wij adviseren het vinkje bij ‘Mail verkopers’ aan te laten; dit vergroot het bereik van het bericht.

Alle stappen doorlopen? Sla wijzigingen op en klik rechts onderin op .

• De campagne zal direct worden gestart en worden getoond onder het subkopje 'Momenteel actief' (linkerkant, submenu 'Adverteren).
  • Wanneer de advertentie gedraaid heeft, is deze te vinden onder het subkopje 'Archief' in ditzelfde menu. Ook de statistieken van de campagne zijn daar inzichtelijk.

Let op! Wanneer alleen de wijzigingen worden opgeslagen zonder campagne te starten, zal alle tekstinvoer een volgende keer verdwenen zijn.

Mochten er nog vragen zijn omtrent het Slim Adverteren, neem dan gerust contact met ons op.

Veel succes gewenst en op naar mooie resultaten!